DLP-er inhuren »

DLP-er

Het inhuren van een DLP-er is noodzakelijk wanneer het gaat om het saneren van een verontreinigde bodem, en/of vervuilde waterbodem.

In ons land hebben we helaas nog erg veel te maken met verontreinigde grond. De oorzaak van veel van deze vervuilde bodem stamt nog uit het verleden. Denk hierbij aan plekken met verontreinigde grond waar tankstations staan of hebben gestaan, stortplaatsen die jaren lang vervuild zijn met giftige stoffen, maar ook waar ooit chemische wasserijen en fabrieken hebben gestaan, garages waar gewerkt werd met allerlei schadelijke stoffen, zoals bijvoorbeeld olie. Ook landbouwgrond heeft vaak een vervuilde bodem. De verontreinigde landbodem is veelal veroorzaakt door het gebruik van, inmiddels verboden, gevaarlijke bestrijdingsmiddelen. Bij bodemvervuiling gaat het altijd om vluchtige en niet-vluchtige stoffen. Deze bodemvervuilende stoffen zijn schadelijk voor mens, dier en het milieu.

Wanneer er een bodemonderzoek heeft plaats gevonden op uw locatie, en dat onderzoek heeft uitgewezen dat u op uw locatie te maken heeft met bodemverontreiniging of grondwaterverontreiniging, dan is bodemsanering noodzakelijk.

Bij alle werkzaamheden omtrent het verantwoord saneren van de vervuilde bodem of vervuilde waterbodems is onder andere de aanwezigheid van een DLP-er verplicht. In Nederland heeft de wet en regelgeving bepaald dat al deze werkzaamheden uitgevoerd moeten worden volgens bepaalde voorschriften. Het toezicht op deze werkzaamheden wordt dan ook gedaan door één van onze Deskundig Leidinggevende Projecten. Onze DLP-ers zullen dan ook gedurende het hele project, continu bij alle werkzaamheden aanwezig zijn.

Tritium veldwerkbureau verhuurt vakbekwame Deskundig Leidinggevende Projecten. Onze DLP-ers zijn vakmensen die flexibel inzetbaar zijn voor de gehele duur van elk project.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de rol die Tritium Advies kan spelen bij uw bodemvraagstuk of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contact

Laurens

Laurens van der Linden

Planner

Offerte aanvragen

Vraag nu aan!